Lenen met negatief BKR

De persoonsgegevens en kredietgegevens van mensen die een krediet hebben, worden door het BKR geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

 


Een geregistreerde kredietverlener of bankinstelling bij wie u een geldlening wilt krijgen, zal uw kredietwaardigheid toetsen bij het BKR te Tiel.

 


Wanneer u bij een geregistreerde kredietverlener of bankinstelling geld wilt lenen, dan zal deze uw kredietwaardigheid onderzoeken door een toetsing bij het BKR te doen.

 


U wilt geld lenen omdat u bijvoorbeeld een verbouwing in huis wilt laten doen of om een mooie auto te kopen.

 

 


Er bestaan meerdere mogelijkheden om te lenen, zoals het nemen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

 

 


Zeer veel Nederlanders hebben kredietruimte op de betaalrekening of een creditcard of bij een postorderbedrijf.

 

 


Iedere erkende geldverstrekker zal wanneer u een lening of krediet aanvraagt een BKR-toetsing doen, om zo inzicht te krijgen in uw kredietwaardigheid daar waar het lopende leningen en uw gedrag betreffende het voldoen aan uw betalingsverplichtingen betreft.


Wanneer u geld wilt lenen zonder toetsing bij het BKR door de geldschieter, dan zal de reden waarschijnlijk zijn dat u een negatieve BKR-registratie heeft en ervan uitgaat dat u toch geen lening bij een erkende geldverstrekker krijgt.

 


Zeer veel Nederlanders hebben een lening, een doorlopend krediet of een hypothecaire lening of hebben deze in het verleden gehad.

 

 


Het Bureau Krediet Registratie kan aan geldverstrekkers informatie geven over het leengedrag en aflosgedrag van mensen in Nederland.

 


Het Bureau Krediet Registratie te Tiel registreert de persoonsgegevens en kredietgegevens van mensen die een krediet hebben in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

 


Bij het BKR geregistreerde en erkende geldverstrekkers en bankinstellingen zullen u geen geld lenen zonder een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie te doen.