BKR Lening

Geen toetsing bij BKR
Voor alle duidelijkheid willen we hier eerst vermelden dat erkende geldverstrekkers en banken u geen geld zullen lenen zonder een toetsing bij het BKR te doen.

 


Bij het BKR, Bureau Krediet Registratie te Tiel, worden alle geldleningen en kredieten die door erkende bankinstellingen en kredietverstrekkers worden verschaft en daarnaast ook GSM-abonnementen, geregistreerd.


Wat heeft u eigenlijk met het BKR, het Bureau Krediet Registratie te Tiel, te maken wanneer u geld wilt lenen?

 

 


Alle geldleningen en kredieten die men bij erkende bankinstellingen en kredietverstrekkers aangaat, maar ook GSM-abonnementen worden geregistreerd bij het BKR.

 


Wanneer u geld wilt lenen, zalĀ elkeĀ gerenomeerde kredietverstrekker een BKR-toets doen, om inzicht te krijgen in uw kredietwaardigheid.

 


Wanneer u bij een erkende geldverstrekker een lening wenst aan te gaan, dan zal deze een BKR-toets of toetsing doen om zo inzicht te krijgen in al lopende leningen en uw gedrag betreffende het voldoen aan uw betalingsverplichtingen.

 


Een aflossingsvrije lening wordt ook wel een rentekrediet genoemd en lijkt daarmee wat op een doorlopend krediet.

 

 


Het Bureau Krediet Registratie te Tiel kan informatie verstrekken over leengedrag en aflosgedrag van mensen in Nederland.